7 Οκτωβρίου 2020by AstroBoro

Αχαριστία … Αναπηρία Ψυχής

Αχαριστία …. Αναπηρία της Ψυχής!

Γράφει : Αναστασία Καφετζή

 

Η αχαριστία δεν είναι απλά μια κακιά συμπεριφορά, είναι μια μάστιγα της εποχής που είναι νόσος της ψυχής. Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε σκληρή τη φράση «αναπηρία της ψυχής» όμως δυστυχώς είναι η μόνη φράση που θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει την τάση της αχαριστίας.

Το να μην εκτιμά κανείς, είναι αναπηρία ψυχής, το να μην υπάρχει η διάθεση να ανταποδώσει κανείς την αγάπη, την καλοσύνη κ.ο.κ είναι ψυχική φτώχεια, το να βλάπτει κάποιος χωρίς κανένα ενδοιασμό είναι ασθένεια που πρέπει να θεραπευτεί. Όλα αυτά μαζί ή σε συνδυασμό κάποιων από αυτών είναι αχαριστία.

Ένας άνθρωπος που έχει απενεργοποιημένη τη συνείδηση και κατ επέκταση είναι αχάριστος θα βρεί τις πιο απίστευτες δικαιολογίες για κάθε του αρνητική πράξη. Έτσι σιγά, σιγά με τον καιρό θα προστεθούν και ο εγωκεντρισμός, η τοξικές συμπεριφορές και οι αδίστακτες πράξεις.

Αχάριστος είναι το άτομο που ότι και να του προσφερθεί, πάντα θα θέλει κάτι παραπάνω και ως συνέπεια δεν ικανοποιείται ποτέ και για κανένα λόγο. Είναι το άτομο που θα διαγράψει όλα όσα μπορεί να έχει κάνει κάποιος γι αυτόν και δεν του είναι τίποτα να στραφεί εναντίον του.

Το κλειδί της μεταστροφής είναι να παραδεχτεί το άτομο που κατέχεται από το συναίσθημα της αχαριστίας, ότι κάτι δεν πάει σωστά και να ασχοληθεί με κάποιον ιδικό, με την  αυτογνωσία, την  ενδοσκόπηση ή και την  πνευματικότητα.