27 Μαΐου 2020by AstroBoro

Εναλλακτικές προσεγγίσεις στην ψυχολογία.

Γράφει : Αναστασία Καφετζή 

       Journalist & Life Coach

–  parapsychology researcher – 

 

Οι εναλλακτικές προσεγγίσεις στην ψυχολογία τα τελευταία χρόνια αρχίζει να ανακάμπτει ραγδαία. Οι αστρολογία, οι κάρτες Ταρώ και η αριθμολογία αρχίζουν ξανά να παίρνουν μια σημαντική θέση. Το  Το ενδιαφέρον είναι, ότι υπάρχουν ψυχοθεραπευτές, κυρίως στις ΗΠΑ, που τις υποστηρίζουν σαν μια μέθοδο για να ξεφύγουν οι ασθενείς τους από ψυχολογικούς κόμπους που τους βασανίζουν! Σε έρευνα της θεραπεύτριας Gina Tomaine, αναφέρει ότι οι οι κάρτες Ταρώ ανέκαθεν είχαν βαθιές ρίζες σε ψυχολογικές εφαρμογές. Ο ψυχαναλυτής Carl Jung εξήγησε στο παρελθόν ότι οι κάρτες Ταρώ είναι ένας εύκολος τρόπος να αντιπροσωπευτούν τα ‘αρχέτυπα της ανθρωπότητας’ – τα παγκόσμια μοτίβα της δύναμης, της φιλοδοξίας, του πάθους κτλ. Στην ψυχολογία αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο θεραπείας και κατανόησης για την ψυχική υγεία.»

 

Δεν είναι λίγοι βέβαια αυτοί που ψάχνουν το επιστημονικό κύρος για να πειστούν χωρίς να ψάχνουν την βαθύτερη έννοια του Εγώ.

Υπάρχουν όμως και οι άνθρωποι που θέλουν να ψάξουν στο πιο βαθύ Εγώ με έναν καθοδηγητή ( ψυχολόγο, Life Coach, ψυχοθεραπευτή κλπ) που να μπορεί να δώσει λύσεις ουσιαστικές και άμεσες. Σε κάθε περίπτωση, οι πρακτικές αυτές μπορούν να βοηθήσουν στην άμεση ανακούφιση από επείγουσες ψυχολογικές κρίσεις. Αλλά δεν υπόσχονται βαθιά επίλυση ζητημάτων που πρέπει να λυθούν. Αυτά θεραπεύονται μέσα από μακροχρόνια θεραπεία και συστηματική ενδοσκόπηση.

 

Οπότε όπως καταλαβαίνουμε η εναλλακτική προσέγγιση αρχίζει και δεσπόζει σημαντικά και πάλι στην εποχή μας. Μια μέθοδος που μπορεί να βοηθήσει σε ουσιαστικό επίπεδο αρκεί να την χρησιμοποιήσουμε σωστά. Άλλωστε από αρχαιοτάτων χρόνων οι προσεγγίσεις αυτές ήταν στα πλαίσια της επιστήμης.