16 Ιανουαρίου 2020by AstroBoro

Το Κλειδί του Σολομώντα. Ένα έργο που γίνεται Θρύλος στην Ιστορία!

Γράφει : Αναστασία Καφετζή

     Journalist & Life Coach

–  parapsychology researcher – 


 

Σολομωνική ή  το κλειδί του Σολόμωντα «Clavicula Salomonis»…

Ακόμα ένα βιβλίο για το οποίο έχουν ειπωθεί πολλά. Ψίθυροι λοιπόν που λαλούν από στόμα, σε στόμα φτάνουν στο σημείο να κάνουν λόγο και να καταδικάζουν το έργο αυτό, για ένα Σατανικό και μαύρο βιβλίο. Αν όμως παρατηρήσει κανείς αυτά που γράφει μέσα θα διαβάσει πολλά περισσότερα.  Άλλωστε ο ίδιος Σολομώντας καταδίκασε ευθέως τις σατανικές πρακτικές, τις θυσίες, τις προσφορές που εμπεριέχουν αίμα και την χρήση της Γνώσης για σκοτεινές πρακτικές.

Στηριζόμενοι στις Γραφές αλλά και σε θρύλους, ο Βασιλιάς Σολομώντας ισχυριζόταν ότι ζήτησε από τον Θεό να του δώσει γνώση και δύναμη που κανένας άλλος άνθρωπος δεν είχε. Η προσευχή του εισακούστηκε και παρουσιάστηκε σε αυτόν σύμφωνα με την ιστορία ο Αρχάγγελος Χομαδιήλ ο οποίος του έδωσε απλόχερα  την απόκρυφη Γνώση συνοδευόμενη από  ένα δαχτυλίδι με το οποίο μπορούσε να εξουσιάζει τους δαίμονες. Την γνώση αυτή ο Σολομώντας την κατέγραψε για να την λάβει ο γιος του Δαυίδ μετά τον θάνατό του, γι αυτό συχνά η Σολομωνική αναφέρεται και ως «Η Διαθήκη του Βασιλιά Σολομώντα». Ο Σολομώντας μπορεί να αναφέρετε γενικότερα σε πολλά σημεία του έργου αυτού στο σκοτάδι, όμως για να υπηρετήσει κανείς το φως θα πρέπει να γνωρίζει τι έχει και η άλλη πλευρά ή και το αντίστροφο για όποιον το επιλέξει.

Ο θρύλος όμως δίνει μεγάλη έμφαση στο γεγονός ότι όποιος δεν είναι έτοιμος να λάβει την γνώση, τότε τα χειρόγραφα του Σολομώντα δεν θα είναι παρά λευκές σελίδες γι αυτόν.

Φυσικά ότι έχει να κάνει με την μεταφυσική πάντα προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον, για αυτό ακόμα μια φορά συναντάμε την κυκλοφορία της Σολομωνικής για εμπορικούς σκοπούς γραμμένη στα Λατινικά, Ελληνικά, Ιταλικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά, όλα ισχυριζόμενα ότι είναι μεταφράσεις του γνήσιου χειρόγραφου.

Το 1888 ο Σκοτσέζος S. Lindell Mac Gregor Mathers, (γνωστός από την δράση του στην Αδελφότητα των Ροδόσταυρων όπου υπήρξε Αρχιερέας) συγκέντρωσε τα γνήσια  χειρόγραφα και τα μετέφρασε εκδίδοντας  για πρώτη φορά πλέον την ολοκληρωμένη μετάφραση της Σολομωνικής.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, το μόνο μεταφρασμένο κείμενο που υπήρχε από τα εβραϊκά στα Γαλλικά, που είχε εκδοθεί τον 17ο αιώνα, ήταν ημιτελές και κυκλοφορούσε με απόλυτη προσοχή και μυστικότητα μονάχα ανάμεσα στα Τάγματα και τις Αδελφότητες.

Ο Mathers υπήρξε ο πρώτος που το ολοκλήρωσε και μίλησε ανοιχτά για την ιστορία του.

Με αυτό τον τρόπο, η ιστορία και τα χειρόγραφα του Βασιλιά Σολομώντα βγαίνουν από το σκοτάδι και βλέπουν το φως. Αυτό όμως που θα πρέπει όλοι να προσέξουμε είναι ότι για να καταλάβουμε τι είναι αυτό που θέλει να μας πει θα πρέπει να ανοίξουμε τα μάτια μας.

Σίγουρα μέσα σε αυτές τις σελίδες αναγράφονται πολλά και υπονοούνται ακόμα περισσότερα. Το θέμα είναι πως χρησιμοποιεί ο κάθε ένας από εμάς αυτή τη Γνώση. Ο τρόπος και ποιες πόρτες ανοίγουμε είναι καθαρά προσωπική υπόθεση με ευθύνη.