15 Δεκεμβρίου 2019by AstroBoro

Προβλέψεις 2020 με τις κάρτες Ταρώ : Μια χρονιά με αλλαγές !

Γράφει : Αναστασία Καφετζή 

Journalist & Life Coach

–  parapsychology researcher – 

 

Συνήθως κάθε μήνα ή κάθε χρονιά έχουμε και μια αρχετυπική κάρτα από την Ταρώ που χαρακτηρίζει την χρονική περίοδο που θα διανύσουμε. Το 2020 είναι μια χρονιά που σίγουρα θα είναι περίεργη και με πολλές αλλαγές. Σίγουρα όμως δεν περίμενε κανείς να χαρακτηρίζεται από δύο κάρτες!

Η Πρώτη κάρτα είναι του Θανάτου και η δεύτερη του τροχού της τύχης.

Η κάρτα του θανάτου σε συνδυασμό με τον τροχό της τύχης μας επισημαίνει ότι ένας κύκλος πρέπει να τελειώσει για να ξεκινήσει κάτι καινούριο. Ίσως για αυτό επιμένει η Ταρώ με την δεύτερη κάρτα για να μας δήξει την κίνηση που πρέπει να γίνει. Δεν αποτελεί απαραίτητα κακό οιωνό, είναι μια μετάβαση από μια μορφή ύπαρξης σε μιαν άλλη. Το Μήνυμα της χρονιάς είναι να αποδεχτούμε -όσο και ενδεχόμενος να μας πονάει –  το τελείωμα μιας κατάστασης και τα καινούρια ξεκινήματα. Βέβαια κανείς δεν λέει ότι αυτή η διαδικασία δεν είναι επώδυνη. Όμως είναι και μια συνειδητοποίηση του Εγώ μας στο Εδώ και Τώρα, για να μπορέσουμε να αποφύγουμε τα λάθη που κάναμε στο παρελθόν.

Θα είναι μια χρονιά λοιπόν με πολλές εξελίξεις, Ίσως μια χρονιά που δίνει την δυνατότητα να ξεπεράσει ο καθένας από εμάς, όλα αυτά που μπορεί να πληγώνουν και να στεναχωρούν αλλά για κάποιο λόγο δεν μπορούσαμε να βάλουμε μια τελεία. Είναι μια περίοδος αναγέννησης και ίσως και επίτευξης, όμως ταυτόχρονα με το παρελθόν να χτυπάει την πόρτα για να την κλείσουμε διαπαντός.  Οι κινήσεις για ένα καλύτερο μέλλον θα πρέπει να είναι προσεκτικές και όχι επιπόλαιες. Για να βγούμε κερδισμένοι από αυτή τη χρονιά θα πρέπει νε κάνουμε την εσωτερική μας ενδοσκόπηση και να αποδεχτούμε τον εαυτό μας.

 

Όσον αφορά μια πιο γενική εικόνα σε πιο μαζικό επίπεδο, ίσως εγκαινιάζεται μια εποχή, που στην αρχή της θα ανατρέξει σε εφαρμοσμένα μοντέλα που έχουμε δει ξανά στο παρελθόν, σε πιο παλιές δεκαετίες για να μπει μια τελεία. Ίσως μιλάμε για την δεκαετία του  ΄80  που μια νεα διπλωματική τακτική για όλο τον κόσμο έφερε τις μεγάλες ανατροπές όπως για παράδειγμα στην Αμερική κυριάρχησε ο Ρόναλντ Ρήγαν , στην Γαλλία είδαμε τον Φρανσουά Μιτεράν και στην Ελλάδα ο Ανδρέας Παπανδρέου.  Αυτές οι ανατροπές είχαν έναν πιο ανάλαφρο χαρακτήρα θα μπορούσαμε να πούμε, που την τακτική αυτή και την νοοτροπία την έχουμε υιοθετήσει  μέχρι πρόσφατα. Ήρθε λοιπόν η ώρα να μπει μια τελεία με τον θάνατο των Ταρώ και τον Τροχό της Τύχης να δίνει την αλλαγή.

Αν ρίξουμε μια ματιά σε ένα τρίπτυχο καρτών η αμέσως επόμενη κάρτα μετά τον τροχό που θα συναντήσουμε είναι η κάρτα της εγκράτειας, που μας δηλώνει ότι το επόμενο διάστημα θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε πιο λυτά και χωρίς υπερβολές και σπατάλες.

Στο Τετράπτυχο  άνοιγμα βλέπουμε τον Διάβολο. Εδώ θα  συναντήσουμε αυτή τη χρονιά παρασκήνιο και συνομωσία με κάποιο γεγονός που θα είναι αρκετά επιθετικό σε πανελλαδικό ή και παγκόσμιο πρίσμα. Όλο αυτό θα τα βιώσουμε πολύ περισσότερο από τον Φθινόπωρο του 2020.

Ρίχνοντας  δύο κάρτες  ακόμα πάνω στον τροχό της τύχης και άλλη μια πάνω στον διάβολο, θα δούμε στην πρώτη περίπτωση την κάρτα οκτώ σπαθί (της Μικρής Αρκάνας) με τη κάρτα των πέντε δηναρίων και στην δεύτερη περίπτωση τον Ρήγα Σπαθί (Μικρή Αρκάνα).

Με αυτά τα δεδομένα οι παγκοσμιοποίητες ίσως αντιληφθούν το αδιέξοδο που δημιουργείται από το μονοπώλιο και η Ελλάδα θα βιώσει τοπικές συγκρούσεις συμφερόντων. Οι ισχυροί θα προσπαθήσουν να βάλουν σε καλούπια συντηρητισμού και υπακοής τους λαούς, για να μπορέσουν να κρατήσουν τη θέση τους.

Η κάρτα που έρχεται με το πέντε σπαθί μας δηλώνει ότι θα έχουμε κάποιες αντιδράσεις που ίσως βάλλει σε δύσκολη δοκιμασία  την  παγκόσμια ειρήνη. Όπως καταλαβαίνουμε θα έχουμε πολλές πολιτικές ανατροπές και εξελίξεις. Βέβαια η όποια πολιτική αλλαγή και να συμβεί μέσα στο 2020 δεν θα έχει διάρκεια, αφού σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα αναθεωρηθεί. Η οικονομία μπορεί να δώσει την αίσθηση της αλλαγής όμως, η μεσαία και η πιο χαμηλά τάξη θα συνεχίσουν να είναι σε δύσκολη θέση.

Τα φυσικά φαινόμενα θα χτυπήσουν την πόρτα και αυτά με την σειρά τους σε παγκόσμιο επίπεδο μιας και πάνω στη συνέχεια των καρτών έρχεται ο Κόσμος αγκαλιά με τον Πύργο.

Την ιστορία του 2020 θα την κλείσει η κάρτα του Τρελού που θα μας δώσει την τελική γεύση του ξαφνικού και του αναπάντεχου. Θα πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις όσο πιο λογικά και ψύχραιμα μπορούμε. Όλο αυτό θα μας ενδυναμώσει για τα επόμενα χρόνια με περισσότερες αρετές όπως σοφία, υπομονή και επιμονή.

  • Με αγαπάει ο άντρας μου και πότε θα είμαστε μαζί

    Maria Drisini / 3:04 πμ / Απάντηση
    • Μαρία Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Θα σου ήταν εύκολο να κάνεις την ερώτησή σου λίγο πιο συγκεκριμένη?

      AstroBoro / 3:04 πμ / Απάντηση