Ο

ΝΑΝΟΣ 

Αν δεις στον ύπνο σου άνθρωπο κοντό σα νάνο, σημαίνει υγεία και πλούσια χρονιά. Επίσης ότι θα λυθούν με τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματά σου. Παρόμοια ερμηνεία δίνεται αν δεις στον ύπνο σου μικρά ζώα ή φίδια. Άλλη ερμηνεία λέει ότι αν δεις τον εαυτό σου ως νάνο, θα υποστείς κάποια κοινωνική ταπείνωση, ενώ αν κάποιος γνωστός σου είναι νάνος, δείχνει ότι έχεις υπεροπτική συμπεριφορά απέναντί του. Αν ο νάνος είναι ένα άγνωστο σε σένα πρόσωπο, δηλώνει ότι κάποιος θα προσπαθήσει να σε βλάψει, αλλά δεν θα τα καταφέρει. 

ΝΑΡΚΗ 

Αν δεις απλώς μια νάρκη, θα πέσεις σε κάποια παγίδα, αλλά δεν θα πάθεις κακό. Αν δεις νάρκη να σκάει, κάποιο κακό θα σου συμβεί ή θα ακούσεις άσχημα νέα. Αν εσύ τοποθετείς νάρκη, θα προξενήσεις μεγάλο κακό. 

ΝΑΥΑΓΙΟ 

Αν δεις ότι είσαι ναυαγός, η ζωή σου προβλέπεται πολύ δύσκολη. Αν σώζεσαι ή σε σώζει άλλος, το ίδιο θα συμβεί και στην πραγματικότητα. Αν δεις ότι πνίγεσαι σε ναυάγιο, όλα θα πάνε στραβά και δεν θα μπορείς να τα διορθώσεις. Αν δεις κάποιον άλλον να είναι ναυαγός, σημαίνει ότι τον έχεις βλάψει με κάποιο τρόπο και τον έφερες σε σημείο απελπισίας, γι’ αυτό πρέπει να επανορθώσεις. Συνοπτικά, αν δεις απλώς ένα ναυάγιο, σημαίνει ότι τα σχέδιά σου θα ναυαγήσουν, ενώ αν είσαι κι εσύ μέσα, θα περάσεις κάποιο μεγάλο κίνδυνο. 

ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ 

Αν δεις στον ύπνο σου νεκροθάφτη, θα βιώσεις την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου. Αν δεις ότι εσύ είσαι νεκροθάφτης, θα έχεις πολλές στενοχώριες και πίκρες. 

ΝΕΚΡΟΣ 

Αν δεις στον ύπνο σου ένα αγαπημένο σου πρόσωπο που έχει πεθάνει, θα ακούσεις ευχάριστα νέα. Αν ονειρευτείς τους νεκρούς γονείς σου, έχεις ανάγκη από παρηγοριά και θα σου δοθεί. Αν δίνεις κάτι σε νεκρό, κάποιος δικός σου μπορεί να πεθάνει, ενώ αν σου δίνει ο νεκρός κάτι, θα σου συμβεί κάτι καλό. Αν δεις νεκρό κάποιον που είναι ζωντανός, θα ζήσει πολλά χρόνια ακόμα αλλά πρέπει να προσέχει την υγεία του. Αν δεις νεκρό στο φέρετρο κάποιον που έχει ήδη πεθάνει, θα ζήσεις μια μεγάλη και δυσάρεστη έκπληξη. Αν δεν δεις κάποιον νεκρό, αλλά δεις το μνημόσυνό του στο οποίο έχεις πάει κι εσύ, θα έχεις ανταπόδοση για κάποια καλή σου πράξη. Αν δεις ότι χτυπάς νεκρό, θα πρέπει να ζητήσεις συγνώμη για κάτι κακό που έχεις κάνει. 

ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ 

Αν δεις πως βρίσκεσαι μέσα σε νεκροταφείο, κάποιο αναπάντεχο καλό θα σου συμβεί. Αν το δεις περνώντας απ’ έξω, επιτυχίες θα έχεις στη ζωή σου. Αν είναι πολύ γεμάτο από τάφους, οι υποθέσεις σου θα πάρουν καλό δρόμο. Αν βρίσκεσαι σε αλλόθρησκο νεκροταφείο, κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο μπορεί να πάθει κακό. 

ΝΕΟΤΗΤΑ 

Αν δεις ότι είσαι νέος, σημαίνει υγεία και μακροζωία. Αν δεις νέα γυναίκα, θα κερδίσεις απροσδόκητα πολλά χρήματα. Αν μιλάς μαζί της, θα πάρεις παρηγοριά για κάποιες στενοχώριες που έχεις. Αν δεις νέους και νέες να διασκεδάζουν, θα πάρεις ευχάριστες ειδήσεις. Αν συμμετέχεις στη διασκέδασή τους, θα πάρεις κάποια κληρονομιά. Αν είσαι γέρος και δεις ότι ξανάνιωσες, θα έχεις δυσάρεστες συνέπειες από κάποιες αμαρτίες σου. 

ΝΕΡΑΪΔΑ 

Αν είσαι άντρας και ονειρευτείς μια νεράιδα ή περισσότερες, σημαίνει ότι επιδιώκεις να ζήσεις έναν εφήμερο και σκοτεινό έρωτα με μια γυναίκα. Αν είσαι γυναίκα και δεις νεράιδα, κινδυνεύει η υγεία σου. 

ΝΕΡΟ 

Αν δεις καθαρό και διαυγές νερό, σημαίνει ευτυχία και προκοπή στις δουλειές σου. Αν δεις νερό λασπωμένο και βρώμικο, θα έχεις πολλές έννοιες, στενοχώριες και αντιπαραθέσεις στη δουλειά και στα αισθηματικά σου. Αν δεις λιμνάζοντα νερά, κάποιος κίνδυνος καιροφυλακτεί. Αν το νερό βράζει, δείχνει θυμό και φιλονικία. Αν δεις ότι πίνεις νερό, θα έχεις ευθύτητα και κρίση σε ότι πράξεις. 

ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ 

Αν δεις νερόμυλο που βρίσκεται σε λειτουργία, δηλώνει ότι θα έχεις προβλήματα στις επιχειρηματικές σου δραστηριότητες. 

ΝΕΦΡΟ 

Αν δεις ότι έχεις πόνους στα νεφρά, θα σε κυνηγάει μεγάλη ατυχία για καιρό. Για αυτό, για ένα διάστημα χρειάζεται μεγάλη προσοχή, αφού θα πρέπει να απέχεις από οτιδήποτε σχετίζεται με την τύχη και τα τυχερά παιχνίδια. Αν όμως δεις ότι προσφέρεις το νεφρό σου για μεταμόσχευση, είναι καλό σημάδι και να περιμένεις μεγάλες χαρές στο σπίτι σου. 

ΝΗΝΕΜΙΑ 

Αν δεις στον ύπνο σου θάλασσα λεία και γαλήνια, σημαίνει ότι στη ζωή σου είναι ήρεμη αλλά και βαρετή. 

ΝΗΣΙ 

Αν δεις νησί ή βρίσκεσαι σε αυτό, θα κάνεις ένα ευτυχισμένο ταξίδι. Αν δεις ένα μικρό νησάκι και τη θάλασσα να το περιβάλλει είναι καλό σημάδι, εκτός αν είναι ξερονήσι, οπότε δείχνει δυσκολίες. 

ΝΗΣΤΕΙΑ 

Αν δεις στον ύπνο σου ότι νηστεύεις, δηλώνει φτώχεια. Αν είσαι ανύπαντρος/η, δείχνει φτωχό γάμο. 

ΝΙΑΟΥΡΙΣΜΑ 

Αν ακούσεις στον ύπνο σου νιαουρίσματα, σημαίνει ότι δύο άλλα άτομα θα τσακωθούν, προς δικό σου όφελος. 

ΝΙΚΗ 

Αν δεις στον ύπνο σου ότι νικάς σε πάλη ή οποιαδήποτε αντιπαράθεση κάποιον αντίπαλό σου, θα νικήσεις όλες τις δυσκολίες που θα παρουσιαστούν στη ζωή σου. 

ΝΟΝΟΣ 

Αν δεις ότι γίνεσαι νονός ή νονά, θα έχεις κοινωνική εκτίμηση, καλή υγεία και οικογενειακή γαλήνη. Αν δεις άλλον να βαπτίζει το παιδί σου, πρέπει να προσέχεις αυτό το πρόσωπο γιατί είναι ο φύλακας άγγελος του σπιτιού σου και θα σε βοηθάει πάντοτε. Αν δεις κάποιον να βαπτίζει άλλο παιδί και όχι το δικό σου, θα κάνεις μια πολύ χρήσιμη γνωριμία με ένα έντιμο πρόσωπο. Αν δεις ότι σε επισκέπτεται ο νονός σου, θα σου ζητήσουν μια χάρη που δεν πρέπει να αρνηθείς. Αν εσύ επισκέπτεσαι το νονό σου, θα βρεθείς σε αδιέξοδο από το οποίο ένας φίλος θα σε βοηθήσει να βγεις. 

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 

Αν δεις ότι βρίσκεσαι μέσα σε νοσοκομείο, θα έχεις κάποια ερωτική απόλαυση. Αν το νοσοκομείο είναι γεμάτο ασθενείς, θα έχεις καλή υγεία. Αν βρεθείς σε νοσοκομείο σαν επισκέπτης, σημαίνει ότι θα αναγκαστείς να πληρώσεις έξοδα κάποιου δικού σου που έχει ανάγκη. Αν είναι άδειο, πρόσεξε γιατί θ’ αρρωστήσεις. 

ΝΤΟΜΑΤΑ 

Αν ονειρευτείς ότι τρως, αγοράζεις ή μαγειρεύεις ντομάτες, θα έχεις γρήγορη εξέλιξη στις υποθέσεις σου, εκτός αν είναι άγουρες που δηλώνουν καθυστέρηση σε ότι επιχειρήσεις. Αν δεις ότι τρως άγουρη ντομάτα, θα κάνεις μια ερωτική πρόταση που προς το παρόν θα την απορρίψουν. 

ΝΤΟΥΛΑΠΙ 

Αν δεις ντουλάπι ή ντουλάπα γεμάτα με αγαθά ή ρούχα, σημαίνει ότι κάνεις καλό κουμάντο στο σπίτι σου, ενώ αν είναι άδεια, είναι προειδοποίηση για αλλαγή τρόπου ζωής, γιατί θα δυστυχήσεις. Αν δεις μια ντουλάπα κλειδωμένη, κάποιο μυστικό σου κρύβουν στην οικογένεια κι αν τη δεις με ανοιχτές τις πόρτες, δείχνει ότι η ζωή σου είναι ακατάστατη. 

ΝΥΦΗ 

Αν μια γυναίκα άγαμη δει ότι είναι νύφη και δίπλα της βρίσκεται ο γαμπρός, σύντομα θα παντρευτεί. Αν όμως δει τον εαυτό της νύφη χωρίς γαμπρό, σημαίνει ότι κάποιος που νόμιζε ότι θα την παντρευτεί, θα την εγκαταλείψει. Αν γυναίκα παντρεμένη δει ότι είναι νύφη, να προσέχει την υγεία της. Αν είσαι άντρας ανύπαντρος και δεις άγαμη νύφη στολισμένη, τότε μια ερωτική υπόθεση θα έχει αίσιο τέλος. Αν είσαι παντρεμένος και δεις άλλη γυναίκα νύφη εκτός από τη γυναίκα σου, θα μπλέξεις σύντομα σε κάποια ανήθικη υπόθεση. Αν δεις γριά γυναίκα να είναι νύφη, δηλώνει σύντομα απώλεια αυτού του ατόμου. 

ΝΥΧΙΑ 

Αν δεις πως μακρύνανε πολύ τα νύχια σου είναι πολύ καλό σημάδι. Προμηνύει πλούτη και ευτυχία στην αγάπη, καλό και προκομμένο άντρα ή γυναίκα, καλά παιδιά κι ακόμα πως θα πάρεις ξαφνικά χρηματικό ποσόν. Αν δεις ότι κόβεις τα νύχια σου, θα απαλλαγείς από προβλήματα, ενώ αν σου τα κόβει κάποιος άλλος, θα τσακωθείς μαζί του. Αν δεις νύχια κομμένα και πεταμένα μέσα στο σπίτι σου, κάποιος θέλει να σε βλάψει. Αν δεις ότι γρατζουνάς κάποιον με τα νύχια σου, θα προκαλέσεις κακό, ενώ αν σε γρατζουνάνε, θα προσπαθήσουν να σε βλάψουν, αλλά δεν θα τα καταφέρουν. 

ΝΥΧΤΑ 

Το σκοτάδι και η νύχτα, συμβολίζουν επιδείνωση μιας δυσάρεστης κατάστασης, χάσιμο ευκαιριών, χάσιμο χρόνου, απραξία, εμπόδια κ.λπ. 

ΝΥΧΤΕΡΙΔΑ 

Αν δεις νυχτερίδα γενικά θεωρείται άσχημο και καταστροφικό σημάδι. Αν είσαι επιχειρηματίες, θα έχεις σκοτούρες. Αν είσαι ερωτευμένος, δυσκολίες στο δεσμό σου. Αν δεις νυχτερίδα να σε περιτριγυρίζει χωρίς να σε αγγίζει, θα διατρέξεις κίνδυνο, αλλά τελικά θα τον υπερβείς. Μόνο αν δεις ότι τη σκοτώνεις, θα απαλλαγείς από τα κακά που σε περικυκλώνουν. Αν τη σκοτώνεις για να πάρεις το κοκαλάκι της, όπως λέει ο λαός, δηλώνει ότι ψάχνεις με λάθος τρόπο να λύσεις τα προβλήματά σου. Αν δεις ότι φοράς κοκαλάκι της νυχτερίδας, θα έχεις καλή έκβαση στις υποθέσεις σου.