Κ

ΚΑΒΓΑΣ 

Αν δεις ότι μαλώνεις με ένα φίλο σου, θα σου κάνει κάποια μεγάλη εξυπηρέτηση. Αν παντρεμένη γυναίκα δει ότι μαλώνει με τον άντρα της, θα της πάρει κάποιο δώρο. Αν μια ανύπαντρη βλέπει ότι καυγαδίζει, θα γνωρίσει κάποιον με τον οποίο θα οδηγηθεί σε γάμο. Αν δεις ότι μπλέκεις σε καυγά με αγνώστους, κακές ειδήσεις θα λάβεις από μακρινό μέρος που θα σε βάλουν σε μεγάλες έννοιες. 

ΚΑΓΚΕΛΑ 

Αν τα βλέπεις μπροστά σου, θα πάρεις ψεύτικες υποσχέσεις. Αν βρίσκεσαι σε ανοιχτό χώρο και είσαι περικυκλωμένος από κάγκελα , δυσκολίες θα συναντήσεις. Αν βρίσκεσαι μέσα σε κάγκελα φυλακής, θα μπλεχτείς σε πολύχρονες δίκες. Αν βλέπεις κάγκελα σκάλας και τα κρατάς ανεβαίνοντας, θα σου δοθεί βοήθεια. Αν πηδάς κάγκελα, θα υπερπηδήσεις εμπόδια και θα προοδεύσεις. Αν σπας κάγκελα, θα πάρεις σοβαρή απόφαση που θα σου βγει σε καλό. Αν γυναίκα δει ότι βρίσκεται κλεισμένη από κάγκελα, απάτη από τον αγαπημένο της την περιμένει. 

ΚΑΖΑΝΙ 

Αν το καζάνι είναι γεμάτο, θα έχεις επιτυχία και κέρδη. Αν είναι άδειο, το αντίθετο. 

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ 

Αν δεις πως είσαι καθαρός, πλούτη και ευημερία σε περιμένουν. Αν καθαρίζεσαι από βρωμιές, θα απαλλαγείς από τις στενοχώριες σου και οι δουλειές σου θα πάνε καλά. Αν δεις ότι καθαρίζουν ρούχα ή δωμάτια ή γενικά να γίνεται καθαριότητα, ευχάριστα γεγονότα σε περιμένουν. Αν δεις ότι κάνεις γενική καθαριότητα στο σπίτι, να περιμένεις επισκέψεις φίλων. 

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ 

Αν είσαι ανύπαντρος/η και βλέπεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη, σημαίνει ότι θα παντρευτείς. Αν είσαι παντρεμένος/η, θα αποκτήσεις παιδιά. Αν ονειρευτεί κάποιος ότι βλέπει το πρόσωπό του στο νερό, δηλώνει δυσάρεστα για τον ίδιο ή απώλεια φίλου. 

ΚΑΙΩ 

Αν δεις ότι καίγεσαι σε κάποιο σημείο του σώματός σου, σημαίνει ατύχημα. Το ίδιο αν καίγεται το σπίτι σου. Αν καίγεται το κρεβάτι σου ή κάποιο αγαπητό σου αντικείμενο, αυτοί που σε εχθρεύονται θα σε βλάψουν στα αδύνατα σημεία σου. Γενικά οτιδήποτε δεις να καίγεται είναι κακός οιωνός. Αν όμως καίγεται κάτι που το εχθρεύεσαι, θα ξεφορτωθείς πολλά δεινά. Μερικοί λένε πως αν εσύ καίγεσαι στο όνειρο με καυτό νερό ή άλλο υγρό, προμηνύεται μελλοντική ευημερία. 

ΚΑΚΤΟΣ 

Αν δεις κάκτο στον ύπνο σου, δείχνει δυσκολίες, εμπόδια και πιθανή ματαίωση στα σχέδιά σου. Αν είσαι ερωτευμένος/η και δεις κάκτο, θα βιώσεις μεγάλο πόνο εξαιτίας των αισθηματικών σου υποθέσεων. 

ΚΑΛΑΘΙ 

Αν είναι γεμάτο, υπόσχεται ευπορία, ενώ άδειο, δείχνει δυσχέρεια στις υποθέσεις σου. Αν το ρίχνεις στη φωτιά ή το δεις να καίγεται, υποδηλώνει θάνατο συγγενούς σου. Καλάθι γεμάτο με χρήματα, δηλώνει οικονομική επιτυχία. 

ΚΑΛΑΜΑΡΙ 

Αν βλέπεις ζωντανά καλαμάρια, θα νιώσεις χαρά εξαιτίας του πόνου κάποιων άλλων. Αν δεις ότι τα τρως, θα έχεις στενοχώριες και καυγάδες. 

ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ 

Όπως κι αν το ονειρευτείς, δείχνει υγεία, ευτυχία, καλή και πλούσια ζωή. Αν όμως δεις να τρώνε πουλιά το καλαμπόκι σου, να περιμένεις μείωση ή απώλεια της περιουσίας σου. 

ΚΑΛΑΝΤΑ 

Αν δεις ότι σου λένε τα κάλαντα, μία υπόθεσή σου θα έχει την καλύτερη εξέλιξη. Αν λες εσύ κάλαντα σε άλλους, θα βοηθήσεις ένα δικό σου άτομο να διεκπεραιώσει ένα δύσκολο έργο. 

ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ 

Αν δεις στον ύπνο σου καλικάντζαρο, σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξεις συμπεριφορά και να σταματήσεις να ενοχλείς τον κόσμο με ανοησίες. Υπάρχει και η περίπτωση ο καλικάντζαρος να συμβολίζει ένα άλλο ενοχλητικό άτομο που υπάρχει στη ζωή σου. 

ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ 

Όπως κι αν δεις τον καλόγερο στον ύπνο σου, δηλώνει ότι σε περιμένουν εμπόδια και αναποδιές. 

ΚΑΛΟΓΡΙΑ 

Αν μια γυναίκα ονειρεύεται μια ή περισσότερες καλόγριες, θα χωρίσει οριστικά από τον αγαπημένο της ή το σύζυγο. 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 

Είναι πάντα καλό όνειρο και δηλώνει ευχάριστα γεγονότα ή νέα. Αν δεις ότι είναι καλοκαίρι, ενώ είναι χειμώνας, τα όνειρά σου για μια επιδίωξη που έχεις θα γίνουν επιτέλους πραγματικότητα. 

ΚΑΛΤΣΕΣ 

Αν δεις ότι βγάζεις, πλένεις ή αγοράζεις κάλτσες, σε περιμένουν δυσκολίες. Αν η κάλτσα είναι τρύπια ή σκισμένη, θα αμφισβητηθεί η τιμή σου. Αν οι κάλτσες είναι λευκές, θα ζήσεις μια ειλικρινή φιλία, ενώ αν είναι μαύρες, κάποιο πρόσωπο θα σε βάλει σε πειρασμό με τη γοητεία του. Αν είναι μεταξωτές, θα συναντήσεις κάποια σκληρή καρδιά, ενώ οι νάιλον δείχνουν ψεύτικες υποσχέσεις. Αν είναι βαμβακερές, λινές ή μάλλινες, δείχνουν επιτυχία στις ερωτικές σου υποθέσεις. 

ΚΑΜΕΛΙΑ 

Αν δεις αυτό το λουλούδι στον ύπνο σου, δηλώνει φλογερό πάθος και δυνατά αισθήματα. Αν προσφέρεις ή σου προσφέρουν καμέλια, θα παντρευτείς από κεραυνοβόλο έρωτα. 

ΚΑΜΗΛΑ 

Αν δεις καραβάνι με καμήλες, πλούτη πολλά θα σου τύχουν. Αν είσαι καβάλα επάνω της, θα γελοιοποιηθείς με τη μεγάλη ιδέα που έχεις για τον εαυτό σου. Αν κυνηγάς καμήλα, θα χάσεις κάτι από το οποίο είχες οικονομικό κέρδος. Αν σε κυνηγά εσένα καμήλα, κάποιος εχθρός σου θα σου ανοίξει πόλεμο. Αν την έχεις σπίτι σου και την ταΐζεις, κάποιος που θεωρούσες δικό σου άνθρωπο θα σου δημιουργήσει προβλήματα και αναποδιές. Αν παλεύεις με καμήλα, θα έρθεις αντιμέτωπος/η με κάποιο αντίπαλό σου. Αν τη σκοτώνεις, θα απαλλαγείς από έναν εχθρό. 

ΚΑΜΗΛΟΠΑΡΔΑΛΗ 

Αν απλώς τη βλέπεις, θα έχεις ευχάριστες εξελίξεις στα οικονομικά σου. Αν κάθεσαι επάνω της, θα έχεις καλή τύχη και θα υπερισχύσεις των αντιπάλων σου. 

ΚΑΜΠΑΝΑ 

Αν απλώς ακούσεις καμπάνα, θα έχεις οικογενειακά προβλήματα που θα γίνουν δημοσίως γνωστά. Αν ακούς πένθιμο ήχο καμπάνας, είναι κακό μαντάτο για κάποιο κοντινό σου πρόσωπο. Αν ακούς χαρμόσυνο ήχο, δηλώνει επιστροφή αγαπημένου προσώπου, γέννηση παιδιού ή θεραπεία ασθενούς. Αν δεις ότι γκρεμίζεται το καμπαναριό, στη γειτονιά, το χωριό, την πόλη ή τον τόπο σου γενικότερα, θα συμβούν άσχημα γεγονότα. 

ΚΑΜΠΙΑ 

Αν δεις κάμπια στον ύπνο σου, δηλώνει υποκρισία, ψευτιά και απιστία. 

ΚΑΜΠΟΣ 

Αν δεις κάμπο μεγάλο και εύφορο, θα κάνεις πλούσιο γάμο ή θα αποκτήσεις κληρονομιά. Αν ο κάμπος είναι γυμνός και άγονος, θα έχεις ατυχία στις επιχειρήσεις σου. Αν είναι γεμάτος πτώματα, θα υποστείς οικονομική καταστροφή. 

ΚΑΝΑΡΙΝΙ 

Αν είναι σε κλουβί, κάποιος παθιασμένος έρωτας σε βασανίζει. Αν είναι ελεύθερο και κελαηδάει, θα ακούσεις χαρμόσυνα νέα από το σύντροφό σου. Αν το ελευθερώνεις από το κλουβί, το ταίρι σου θα φύγει, αλλά θα φταις εσύ. Αν σκοτώνεις καναρίνι, σημαίνει ότι το ταίρι σου σε έχει ξεπεράσει εντελώς και δεν νιώθει απολύτως τίποτα για σένα. 

ΚΑΝΑΤΑ 

Αν δεις κανάτα ή άλλου τύπου αγγείο γεμάτο νερό, δείχνει κέρδη και χαρά στο σπίτι σου. Αν είναι γεμάτη κρασί, θα έχεις οικογενειακές χαρές (γάμο, βαφτίσια). Αν έχει λάδι, θα έχεις θεϊκή προστασία και υλική ευημερία. Αν η κανάτα είναι άδεια, θα έχεις φτώχεια και μιζέρια και ειδικά αν είσαι γυναίκα, που δείχνει αδυναμία τεκνοποίησης, τουλάχιστον προσωρινά. Αν δεις σπασμένο κανάτι, σημαίνει ότι θα νιώσεις μίσος για κάποιον που σε έβλαψε. 

ΚΑΝΕΛΑ 

Αν δεις ότι την τρως σκέτη, θα δοκιμάσεις μια πίκρα. Αν την χρησιμοποιείς σε γλυκό ή φαγητό είναι καλό σημάδι. Αν την κοπανίζεις ή την θρυμματίζεις, θα πρέπει να ασχοληθείς με διαφορετικό τρόπο και πιο σοβαρά με τα θέματά σου. 

ΚΑΝΤΗΛΙ 

Αν δεις αναμμένο καντήλι, δόξα και πλούτη σε περιμένουν. Αν είναι σβηστό, βάσανα και οικογενειακές σκοτούρες θα έχεις. Αν δεις πότε ν’ ανάβει και πότε να σβήνει, θα ξεγελαστείς από κάποιες υποσχέσεις. 

ΚΑΠΑΡΗ 

Σε όποια μορφή κι αν τη δεις, δηλώνεις στενοχώρια και οικογενειακά προβλήματα. 

ΚΑΠΕΛΟ 

Αν δεις πως φοράς ένα ωραίο, καινούριο καπέλο, πλούτη και ευτυχία σε περιμένουν. Αν είναι λερωμένο και σχισμένο, ζημιές και καταφρόνια θα έχεις από φίλους και γνωστούς. Αν είσαι γυναίκα και δεις ότι φοράς αντρικό καπέλο, θα παντρευτείς τον κάτοχό του. Αν δεις πολλά καπέλα μαζί, θα έχεις οικογενειακά προβλήματα. 

ΚΑΠΝΙΖΩ 

Αν δεις ότι καπνίζεις τσιγάρο, πίπα ή ναργιλέ, θα πάρεις μεγάλη στενοχώρια ή θα ακούσεις για την απώλεια δικού σου προσώπου. Αν άλλος καπνίζει, θα τον στενοχωρήσεις εσύ αφάνταστα. 

ΚΑΠΝΙΣΜΑ 

Αν δεις ότι καπνίζεις τσιγάρο ή οτιδήποτε άλλο, θα περάσεις στενοχώρια επειδή θα ακούσεις δυσάρεστα νέα για κάποιο δικό σου πρόσωπο. Αν δεις άλλον να καπνίζει, θα πάρει μια μεγάλη στενοχώρια από σένα. 

ΚΑΠΝΟΣ 

Αν βλέπεις μόνο τον καπνό, αλλά δεν υπάρχει φωτιά, θα πάνε χαμένες οι ελπίδες που είχες για κάτι. Αν δεις ότι πνίγεσαι από καπνό, μια μεγάλη στενοχώρια θα περάσει. Αν δεις κάτι μαυρισμένο από καπνό, θα κουραστείς πολύ μέχρι να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου. 

ΚΑΡΑΒΑΝΙ 

Αν δεις καραβάνι από μακριά να περνάει, σε περιμένουν πολλά κέρδη. Αν εσύ βρίσκεσαι στο καραβάνι, ένα ταξίδι που θα κάνεις για οικονομικούς λόγους θα έχει επιτυχία. 

ΚΑΡΟΤΟ 

Αν το δεις στον ύπνο σου, δηλώνει υγεία και δύναμη. Αν το τρως, σημαίνει ότι η αφέλεια ή η αθωότητά σου, θα σε οδηγήσουν σε παγίδα. Αν φυτεύεις καρότα, θα έχεις λίγα αλλά τίμια κέρδη. Αν τα ξεριζώνεις από περιβόλι, θα πετύχεις σε μια επιδίωξή σου πιο εύκολα απ’ ότι περίμενες. Αν τα αγοράζεις, κάποιος σε εκμεταλλεύεται, ενώ αν τα μαγειρεύεις, το ταίρι σου ετοιμάζει κάτι εναντίον σου. 

ΚΑΡΠΟΙ 

Αν δεις ποικιλία καρπών, θα έχεις κάποιο μικρό ερωτικό αμάρτημα. Αν δεις ώριμους καρπούς, θα έχεις μεγάλη επιτυχία στα ερωτικά σου. Αν οι καρποί είναι ακόμα άγουροι, οι επιθυμίες σου δεν θα εκπληρωθούν. Αν μαζεύεις καρπούς, θα ζητήσεις από κάποιο πρόσωπο να ζήσετε απαγορευμένες στιγμές. Αν οι καρποί είναι χαλασμένοι ή σάπιοι, θα δώσεις την εμπιστοσύνη σου σε άτομα που δεν την αξίζουν. 

ΚΑΡΠΟΥΖΙ 

Αν δεις ότι τρως καρπούζι, θα μάθεις ευχάριστα νέα και η ερωτική σου επιθυμία θα είναι στο φουλ. Αν το καρπούζι δεν είναι γλυκό, να περιμένεις τα αντίθετα. Αν δεις ότι αγοράζεις καρπούζι, οικονομικές και άλλου τύπου δυσκολίες σε περιμένουν. Αν σου προσφέρουν καρπούζι και μάλιστα κομμένο σε φέτες, θα ακούσεις μεγάλα και παχιά λόγια, χωρίς νόημα και βάθος. 

ΚΑΡΥΔΙΑ 

Αν ανοίγεις ξερά καρύδια, θα ανακαλύψεις ένα μεγάλο μυστικό. Αν είναι χλωρά, μεγάλη τύχη θα έχεις. Αν είναι κούφια, οι ελπίδες σου θα εξανεμιστούν. Αν σου προσφέρουν καρύδια άσπαστα, θα δεχτείς ερωτική πρόταση. Αν βρίσκεις καρύδια, θα μάθεις ένα μυστικό από το οποίο θα επωφεληθείς προσωπικά. Αν σου πετούν καρύδια, δείχνει ερωτική αντιζηλία. Αν είσαι ανύπαντρος/η και τρως ξερά καρύδια, θα παντρευτείς σύντομα, ενώ αν είναι χλωρά, το ταίρι σου θα σε πικράνει. 

ΚΑΡΦΙ 

Αν καρφώνεις καρφί σε κατάλληλο σημείο, το όνειρο δείχνει ότι οι ενέργειές σου είναι σωστές. Αν όμως το καρφώνεις εκεί που δεν πρέπει, πράττεις άσχημα και ο κόσμος θα σε κρίνει. Αν δεις ότι πατάς καρφί, η υπόληψή σου βρίσκεται σε κίνδυνο. Αν καρφώνουν πάνω σου καρφί, άδικα θα σε κακολογήσουν. Αντίστοιχα θα συμβεί, αν καρφώνεις εσύ κάποιον άλλον. 

ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ 

Το μήνυμα που δίνει το όνειρο με καρχαρία είναι «εχθρός εν όψει». Αν σε κυνηγάει καρχαρίας, δύσκολα θα σε αφήσουν σε ησυχία οι εχθροί σου, ενώ αν σε δαγκώνει, το κακό δεν μπορείς να το σταματήσεις. Αν τρως το κρέας του καρχαρία, θα απολαύσεις νίκη εναντίον ενός εχθρού σου. Αν τον σκοτώνεις ή τον τραυματίζεις, θα κατορθώσεις τα ακατόρθωτα και θα απαλλαγείς από τους εχθρούς σου. 

ΚΑΣΤΟΡΑΣ 

Αν ονειρευτείς ότι είναι μέσα στο σπίτι σου, δείχνει αρρώστια και μιζέρια. Αν όμως τον δεις στο φυσικό του περιβάλλον, να περιμένεις οικονομική τύχη. Αν γδέρνεις κάστορα, θα έχεις παράνομα κέρδη και μπορεί να σε συλλάβουν. Αν σκοτώνεις κάστορα, θα έχεις μια μεγάλη απώλεια, ενώ αν τον τρως, μπορεί να σου παρουσιαστεί μια παράξενη ασθένεια. 

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 

Αν είσαι καταστηματάρχης στην πραγματικότητα και δεις ότι είσαι μέσα στο κατάστημά σου, οι δουλειές σου θα πάνε καλά. Αν δεις κατάστημα, χωρίς να είσαι καταστηματάρχης, θα σου δοθεί μια ευκαιρία να διορθώσεις τα οικονομικά σου. Αν βλέπεις πολλά καταστήματα, θα χάσεις την ευκαιρία σου εξαιτίας λάθος υπολογισμών. 

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ 

Αν είσαι εσύ στο εδώλιο του κατηγορουμένου, θα έχεις δυσαρέσκεια και ενοχλήσεις από την οικογένειά σου. Αν είσαι υπόδικος στην πραγματικότητα και βλέπεις ότι δικάζεσαι, σύντομα θα απαλλαγείς από τις δύσκολες στιγμές που περνάς. 

ΚΑΤΟΥΡΩ 

Αν δεις ότι ουρείς στο σωστό χώρο, θα έχεις κέρδη από σωστές ενέργειες που θα κάνεις, ενώ στην ύπαιθρο, θα νιώσεις ευχαρίστηση από την καλή έκβαση των υποθέσεών σου. Αν δεις ότι κατουρήθηκες πάνω σου ή ότι κοιμήθηκες πάνω σε κατουρημένα, κάποια αρρώστια ή κακή έκπληξη σε περιμένει. Αν ουρείς σε δημόσιο χώρο, θα περιφρονηθείς. Αν δεις ότι ουρείς πάνω σε άλλον άνθρωπο, θα τον προσβάλλεις· το αντίστοιχο θα συμβεί αν άλλοι ουρούν εσένα. Αν δεις ότι πιάνεις με τα χέρια σου τα δικά σου ούρα, θα έχεις δικά σου κέρδη. Αν πιάνεις ούρα άλλου, θα μπλεχτείς σε μια βρώμικη υπόθεση. 

ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ 

Αν δεις ότι στο σπίτι σου κυκλοφορούν κατσαρίδες, πρόσεξε γιατί κάποιοι που ξέρουν τα μυστικά σου, μπορεί να σε εκβιάσουν με αντάλλαγμα τη σιωπή τους. Αν δεις στον ύπνο σου κατσαρίδες να τρώνε μέσα στο σπίτι σου, σημαίνει ότι κάποιοι χαραμοφάηδες σε εκμεταλλεύονται, ενώ αν τις σκοτώνεις, θα απαλλαγείς από τους υποκριτές. 

ΚΑΤΣΙΚΑ 

(ΓΙΔΑ) Αν δεις γίδα στον ύπνο σου, σημαίνει ότι θα σε ερωτευτεί κάποιο ευγενές αλλά κάπως δύστροπο άτομο. Το γάλα της γίδας δείχνει υγεία. Αν δεις κατσικάκι, δηλώνει ασθένεια παιδιού. 

ΚΕΡΑΣΙ 

Αν δεις ότι τρως κεράσια και είναι γλυκά, είναι καλό σημάδι, ενώ αν είναι ξινά, οι ελπίδες σου θα διαψευσθούν. Αν δεις κερασιά με ωραία κεράσια, οι δουλειές σου θα πάνε περίφημα, αν όμως δεν έχει κεράσια, κάποια δυστυχία θα έρθει στο σπιτικό σου. Αν μια γυναίκα προσφέρει σε άντρα κεράσια, είναι ερωτευμένη μαζί του. Αν είσαι ασθενής και δεις πως τα τρως, θα καλυτερέψει η υγεία σου. Αν αγοράζεις κεράσια, θα μπλεχτείς σε άσχημες δουλειές. 

ΚΕΡΑΤΟ 

Αν δεις πως έχεις κέρατα, η αγαπημένη σου σε απατά. Αν δεις ζώο με κέρατα, άδικα πασχίζεις να καλυτερέψεις τη θέση σου σε ένα ζήτημα. Αν το ζώο επιχειρεί να σε χτυπήσει με τα κέρατά του, σημαίνει ότι ένας εχθρός σου επιζητάει να σε βλάψει. Αν δεις δικό σου άνθρωπο με κέρατα, θα μάθεις κάτι πολύ δυσάρεστο. Αν είσαι άρρωστος και δεις κέρατα, θα καλυτερεύσει η υγεία σου. Αν δεις ότι χτυπάς κάποιον με τα… κέρατά σου, πρόσεχε γιατί θέλει να βλάψει την οικογενειακή σου τιμή. 

ΚΕΡΙ 

Αν δεις κερί αναμμένο, ανησυχίες και στενοχώριες να περιμένεις. Το σβηστό κερί λένε ότι δηλώνει θάνατο. Αν κρατάς λαμπάδα λευκή στα χέρια σου, δείχνει φλογερό έρωτα. Αν η λαμπάδα είναι αναμμένη, θα έχεις ταυτόχρονα και επιτυχία στις επιχειρήσεις σου. 

ΚΗΠΟΣ 

Αν δεις ότι βρίσκεσαι μέσα σε έναν όμορφο, περιποιημένο κήπο ή τον καλλιεργείς ή μαζεύεις λουλούδια, υπόσχεται οικογενειακή ευτυχία και οικονομική άνεση και ερωτικές επιτυχίες. Αν ο κήπος είναι απεριποίητος ή άδειος από φυτά και δέντρα, θα έχεις αποτυχίες και απογοητεύσεις, τόσο ερωτικές όσο και οικονομικές. 

ΚΙΜΙΝΟ 

Αν δεις ότι τρως σκέτο κίμινο, θα ανακαλύψεις κάτι άσχημο που συμβαίνει στην οικογένειά σου. Αν το βάζεις στο φαγητό, δείχνει οικογενειακή ευχαρίστηση. 

ΚΙΣΣΑ 

Αν δεις κίσσα στον ύπνο σου, να περιμένεις κουτσομπολιά, μπερδέματα και συκοφαντίες. 

ΚΙΣΣΟΣ 

Όπως κι αν τον δεις, σημαίνει βαθιά, πιστή φιλία και εμπιστοσύνη στους ανθρώπους. Αν είναι ξερός όμως, θα χάσεις έναν καλό φίλο. Αν τον καταστρέφεις ή τον ξεριζώνεις, θα χαλάσεις μια ποιοτική φιλία. 

ΚΙΤΡΙΝΟ 

Το κίτρινο χρώμα θεωρείται ότι συμβολίζει αντιθέσεις, συγκρούσεις, μίσος, διχόνοια, αρρωστημένες καταστάσεις, ζήλια, παράνομους δεσμούς, αντιζηλίες, απελπισία κ.λπ. Συνδύασέ το με τα υπόλοιπα σύμβολα του ονείρου για να το εξηγήσεις. 

ΚΙΤΡΟ 

Αν δεις ότι τρως κίτρο, θα περάσεις μια πίκρα. Αν είσαι άγαμος/η, θα τα χαλάσεις με το ταίρι σου. 

ΚΛΑΜΑ 

Γενικά, το κλάμα σημαίνει χαρά. Αν δεις ότι κλαις και εκείνη την εποχή βιώνεις μεγάλη στενοχώρια στις δουλειές σου, όλα θα πάνε καλά. Αν δεις ότι παρηγορείς κάποιον που κλαίει, θα μάθεις μια ευχάριστη οικογενειακή είδηση. Αν δεις το ταίρι σου να κλαίει, θα ακούσεις μια ευχάριστη είδηση. Αν κλαις σε διασκέδαση ή σε γάμο, τότε θα μάθεις κάτι πολύ δυσάρεστο. Αν δεις σκύλο ή άλλο ζώο να κλαίει, δηλώνει απρόσμενες φασαρίες και ξαφνική απώλεια. 

ΚΛΕΒΩ 

Αν δεις ότι κλέβεις και σε πιάνουν, θα αποκαλυφθούν όλες οι ύποπτες δουλειές σου. Αν κλέβεις εκκλησία ή δημόσια περιουσία, θα πάθεις τα χειρότερα. Αν δεις ότι κάποιος άλλος κλέβει, θα χάσεις κάτι πολύτιμο. Αν κλέβουν το σπίτι σου, σημαίνει ότι κάποιοι αντίπαλοι πρόλαβαν και έφεραν αποτελέσματα πριν από εσένα. Αν πιάσεις τον κλέφτη πριν σε κλέψει, θα ανακαλύψεις κάποια επαγγελματική συμπαιγνία σε βάρος σου, αν σε έχει ήδη κλέψει, είναι πια αργά να διορθώσεις την κατάσταση. Αν δεις ότι ανήκεις σε συμμορία κλεφτών, θα ακολουθήσεις λάθος επιλογές και κατευθύνσεις. 

ΚΛΕΙΔΙ 

Αν δεις ότι κρατάς κλειδί, σημαίνει επιτυχία και ακόμα περισσότερο αν ξεκλειδώνεις μια πόρτα. Αν όμως δεις ότι την κλειδώνεις, σημαίνει ότι με δική σου ευθύνη πετάς τις ευκαιρίες για επαγγελματική βελτίωση. Αν δεις άλλον να κρατάει κλειδί και να ξεκλειδώνει, θα έχεις προστασία και θα σου δοθούν ευκαιρίες που θα τις εκμεταλλευτείς προς όφελός σου. Αν δεις απλώς κλειδί, χωρίς να το κρατάς, σημαίνει ότι σου δίνεται μια ευκαιρία και είναι στο χέρι σου αν θα την αξιοποιήσεις. Αν σπας κλειδί, θα πάθεις ζημιά εξαιτίας μιας δικής σου ανοησίας. Αν το χάνεις, σημαίνει ότι τα σχέδιά σου δεν είναι τόσο έντιμα. Αν το δίνεις σε άλλον, θα μαρτυρήσεις ένα μυστικό σου που θα το εκμεταλλευτούν εναντίον σου. 

ΚΛΗΜΑΤΑΡΙΑ 

Αν δεις κληματαριά στον ύπνο σου, θα είσαι ευτυχής. Αν είναι φορτωμένη καρπό, οι κόποι σου θα αποδώσουν. Αν είναι ξερή, θα βιώσεις την απώλεια στενού ή συγγενικού σου προσώπου. Αν φυτεύεις αμπέλι, θα έχεις κέρδη στη δουλειά σου. Αν κόβεις ή ξεριζώνεις κληματαριά, θα συμβεί ένα ατύχημα που θα σε στενοχωρήσει πολύ. Αν η κληματαριά ακουμπάει σε τοίχο, κάποιο σημαντικό πρόσωπο σε προστατεύει. Α καις κληματαριά, θα σου τύχει κάτι κακό. Αν όμως καις κληματόβεργες, σημαίνει ότι θα απαλλαγείς από ένα σου βάσανο. 

ΚΛΩΣΣΑ 

Αν δεις κλώσσα στον ύπνο σου, θα έχεις μια ερωτική επιτυχία και πολλά ευχάριστα γεγονότα. (Βλέπε επίσης ΚΟΤΑ). 

ΚΟΒΩ 

Αν κόβεις κάτι για ωφέλιμο σκοπό, ευτυχία σε περιμένει, ενώ με κακό σκοπό, διαζύγιο ή χωρισμός. Αν κόψεις χέρι, πόδι ή μάγουλο στο ξύρισμα και βλέπεις ότι ματώνεις, θα έχεις μια μικρή επιτυχία. 

ΚΟΚΚΙΝΟ 

Το κόκκινο χρώμα στα όνειρα αντιπροσωπεύει τα φλογερά αισθήματα, το πάθος, τα δυνατά και κεραυνοβόλα αισθήματα, τις έντονες χαρές και διασκεδάσεις, το ερεθιστικό, την επιθυμία και την ανταπόκριση. Συνδύασε αυτές τις έννοιες με τα υπόλοιπα σύμβολα του ονείρου για να το εξηγήσεις. 

ΚΟΚΟΡΑΣ 

Αν δεις τον κόκορα να λαλάει στην αυλή ή τη στέγη του σπιτιού, σημαίνει οικογενειακή ευτυχία και υγεία. Αν τον δεις σε κοκορομαχία, θα τσακωθείς με ένα φιλικό πρόσωπο. Αν είσαι άρρωστος και ονειρευτείς κόκορα, θα γίνεις καλά. Αν δεις κόκορα να γεννάει αβγό, θα έχεις αφάνταστη τύχη και οι δουλειές σου θα πάνε πολύ καλά. 

ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ 

Αν δεις κολοκύθια και ιδιαίτερα αν τα τρως, σημαίνουν κακή διάθεση, ατυχία και οικονομική δυσχέρεια. Αν δεις όμως κολοκυθιά ανθισμένη με καρπούς, θα ευδοκιμήσουν όλες σου οι προσπάθειες και θα έχεις κέρδη. 

ΚΟΛΥΒΑ 

Αν δεις ότι παρασκευάζεις κόλλυβα σε μνημόσυνο, κάποιοι συγγενείς θα υποφέρουν εξαιτίας σου. Αν τρως κόλλυβα σε μνημόσυνο αγαπημένου σου προσώπου, που όμως βρίσκεται στη ζωή, η σχέση σας θα χαλάσει. 

ΚΟΛΥΜΠΙ 

Αν δεις ότι κολυμπάς σε καθαρά και ήρεμα νερά, θα έχεις καλή υγεία και οι δουλειές σου θα πάνε καλά. Αν τα νερά είναι βρώμικα ή λασπωμένα, θα έχεις δυσκολίες και ασθένειες. Αν κολυμπάς σε νερά φουρτουνιασμένα, θα διατρέξεις διάφορους κινδύνους. Αν δεις ότι πνίγεσαι, θα πάθεις μεγάλη συμφορά. Αν δεις ότι γλυτώνεις από πνιγμό, θα σωθείς από έναν κίνδυνο. Αν περάσεις κολυμπώντας από μια στεριά σε μια άλλη, θα επιτύχεις σε μια υπόθεσή σου. Αν κολυμπάει άλλος, είναι καλό για τον ίδιο και καλύτερο για σένα. 

ΚΟΜΠΟΛΟΪ 

Αν δεις ότι το κρατάς στο χέρι σου και παίζεις, θα δείξεις αδιαφορία για τις υποθέσεις σου και θα φαλιρίσεις στην εργασία σου. Αν μια γυναίκα σου κάνει δώρο ένα κομπολόι, θα την αγαπήσεις. Αν σου το προσφέρει άντρας, θα σου κάνει κάποια δόλια προσφορά. Αν το κομπολόι είναι από κεχριμπάρι ή ελεφαντόδοντο, θα πάρεις ευχάριστη είδηση από φίλο σου που βρίσκεται στο εξωτερικό. 

ΚΟΠΑΔΙ 

Αν δεις ότι έχεις κοπάδι από ζώα, χαρά και ευτυχία σε περιμένει. Αν το βλέπεις μόνο, τότε θα πάνε καλά οι δουλειές σου. Αν φυλάς κοπάδι, η επιτυχία της δουλειάς σου είναι εξασφαλισμένη και δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Αν δεις κοπάδι να φεύγει μακριά σου, προβλέπεται μεγάλη δυστυχία και κίνδυνος. 

ΚΟΡΑΚΙ 

Αν δεις κοράκι να πετάει, κάποιο ταξίδι σου δεν θα πάει καλά. Αν δεις απλώς κόρακα, θα έχεις μια ανεπιθύμητη συνάντηση. Αν κάθεται στο κεφάλι σου, θα έχεις ένα σοβαρό ατύχημα. Αν είναι στη στέγη σου, απώλεια στην οικογένειά σου προμηνύει. Αν τρως κρέας από κοράκι, θα κάνεις κάποιο κακό. Αν το σκοτώνεις, θα απαλλαγείς από κακούς συνανθρώπους σου. 

ΚΟΡΗ 

Αν δεις ότι έχεις κόρη, ενώ είσαι άγαμος/η, νέες σκοτούρες θα αποκτήσεις. Αν είσαι άντρας παντρεμένος και δεις ότι έχεις κόρη, ενώ δεν έχεις καθόλου παιδιά, κάποιο νεαρό πρόσωπο θα αναστατώσει το συζυγικό σου βίο. Αν είσαι γυναίκα που δεν έχει παιδιά και δει ότι έχει κόρη, θα αποκτήσει κάποια φοβερή αντίζηλο. Αν δεις ότι έχεις άσχημη κόρη, δηλώνει κάποια αρρώστια. Αν δεις ότι έχεις κόρη-μωρό, σημαίνει ότι κάνεις περιττά έξοδα. 

ΚΟΣΚΙΝΟ 

Αν δεις στ’ όνειρό σου ότι κοσκινίζεις, σημαίνει ότι θα πάρεις κάποιο δώρο από ηλικιωμένο πρόσωπο. 

ΚΟΤΑ 

Αν δεις κότα στον ύπνο σου, δείχνει κοινωνικά προβλήματα και κουτσομπολιά σε βάρος σου, εκτός αν είναι κλώσσα (Βλέπε τη λέξη). Αν μαγειρεύεις κότα, δηλώνει υπερβολική περηφάνια εκ μέρους σου. 

ΚΟΥΒΑΡΙ 

Αν δεις κουβάρι νήμα, κλωστή ή σπάγκο καλά τυλιγμένο, κάποιος φίλος θα σε βοηθήσει αποτελεσματικά. Αν το κουβάρι είναι μπερδεμένο, να περιμένεις περιπλοκές και ανάμειξη τρίτων στις οικογενειακές σου υποθέσεις. 

ΚΟΥΖΙΝΑ 

Αν ονειρευτείς κουζίνα που έχει όλα τα αγαθά, ευημερία θα έχεις. Αν δεις άδεις κατσαρόλες και ράφια, θα δοκιμαστείς οικονομικά. Αν δεις μάγειρες ή μαγείρισσες μέσα στην κουζίνα σου, γίνονται κουτσομπολιά και διαβολές σε βάρος σου και μάλιστα στο κοντινό σου περιβάλλον. Αν η κουζίνα σου είναι καθαρή και τακτοποιημένη, δηλώνει καλό σύντροφο που ξέρει να διαχειρίζεται καλά τα οικονομικά, ενώ αν είναι βρώμικη και ακατάστατη, δείχνει το αντίθετο. Αν δεις ότι μαγειρεύεις στην κουζίνα, σημαίνει ότι κάνεις υποχωρήσεις για τις οποίες θα μετανιώσεις. Αν ονειρευτείς ότι είσαι μάγειρας σε κουζίνα κάποιου άλλου ή σε ξενοδοχείο, εστιατόριο κ.λπ., η συμπεριφορά σου θα σε εκθέσει κοινωνικά, εκτός αν είσαι πράγματι μάγειρας, οπότε είναι καλό όνειρο. 

ΚΟΥΚΙΑ 

Τα κουκιά όπως κι αν τα δεις, ξερά ή χλωρά, δείχνουν καβγάδες, διχόνοια και εχθρότητα. 

ΚΟΥΚΟΣ 

Αν δεις ή ακούσεις κούκο στον ύπνο σου, θα επιτύχεις στις δουλειές σου. Αν πρόκειται να ταξιδέψεις και δεις κούκο, θα συναντήσεις πολλά εμπόδια. Το ίδιο αν πρόκειται να παντρευτείς. Προμηνύει όμως καλή σοδειά, αν τον ακούσεις να λαλεί. 

ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ 

Αν δεις στον ύπνο σου αυτό το σοφό πτηνό λέγεται ότι είναι οιωνός μεγάλης κακοτυχίας. 

ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ 

Αν δεις κουκουναριά, δείχνει στενοχώρια και ξενιτεμό. Αν τρως καθαρισμένα κουκουνάρια όμως, δείχνει χαρά και καλοπέραση. 

ΚΟΥΝΕΛΙ 

Αν δεις ότι κρατάς κουνέλι, θα έχεις μια ευκαιρία να αποκομίσεις κάποια κέρδη. Αν το κουνέλι είναι άσπρο, δηλώνει ερωτική ευτυχία και αληθινή φιλία, ενώ αν είναι μαύρο, θα πάρεις μια απογοήτευση. Αν είναι γκρίζο, θα μάθεις κάτι για το ταίρι σου που δεν θα σου αρέσει. Αν δεις ότι τρως κουνέλι, θα έχεις καλή υγεία και ψυχική ηρεμία. Αν δεις ότι σκοτώνεις ή σφάζεις κουνέλι, δείχνει ότι εκμεταλλεύεσαι την καλοσύνη των συνανθρώπων σου, αλλά στο τέλος θα ζημιωθείς. 

ΚΟΥΝΙΑΔΑ 

Αν τη δεις στον ύπνο σου, καβγάδες και μπερδέματα προβλέπονται. 

ΚΟΥΝΟΥΠΙ 

Αν δεις ότι σκοτώνεις κουνούπι, σημαίνει ότι ασχολείσαι με ασήμαντα πράγματα σε βάρος των σημαντικών. Αν σε ενοχλεί ένα κουνούπι, κάποιος θα σε επιφορτίσει με ανοησίες. Αν ακούς κουνούπια να βουίζουν γύρω σου, θα σε τριγυρίσουν πολλές έννοιες. 

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ 

Αν δεις κουνουπίδι, σημαίνει ότι θα ακούσεις πολλά νέα από δύο-τρεις διαφορετικές πηγές. Αν τρως κουνουπίδι, θα σου παρουσιαστούν μικροεμπόδια. 

ΚΟΥΡΕΜΑ 

Αν δεις ότι κουρεύεις τα μαλλιά σου σε κομμωτήριο ή κουρείο, θα δείξεις γενναιοδωρία σε κάποιο φίλο σου. Αν κουρεύεσαι μόνος σου, θα έχεις οικονομική χασούρα. 

ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ 

Αν ακούσεις κουτσομπολιά σε βάρος άλλου, ασθένεια τον περιμένει. Αν τα κουτσομπολιά είναι σε βάρος σου, καλές ειδήσεις θα σου έρθουν. 

ΚΡΑΣΙ 

Όταν βλέπεις στον ύπνο σου να κερνάνε κρασί, σημαίνει ότι οι πίκρες της καρδιάς σου θα καταπραϋνθούν. Αν δεις ότι πίνεις κρασί ανακατεμένο με κάτι άλλο, θα έχεις μεγάλους καυγάδες αν δε συγκρατήσεις το θυμό σου. Αν δεις ότι φτιάχνεις κρασί, θα καλυτερεύσεις τα οικονομικά σου αλλά με αθέμιτα μέσα. Αν πουλάς κρασί, θα πάρεις μέρος σε παράνομες πράξεις. 

ΚΡΕΑΣ 

Αν δεις ότι μαγειρεύεις κρέας, προμηνύεται κάποια ασθένεια. Αν είναι χαλασμένο ή σάπιο, η ασθένεια θα είναι βαριά και μακροχρόνια. Αν τρως χοιρινό κρέας, δηλώνει πλούτο, αν είναι βοδινό ή τράγου, θα σε προδώσουν. Αν προέρχεται από άγριο ζώο ή πουλερικό, να περιμένεις πολλά καλά, κέρδη και επιτυχία. Αν τρως ωμό κρέας, θα εμπλακείς σε δικαστική διαμάχη με ένα δικό σου πρόσωπο, ενώ αν τρως παστό κρέας, επίσης δεν είναι καλό σημάδι. Αν δεις πολλά κρέατα μαζί, θα έχεις άφθονα υλικά αγαθά. Μερικοί ισχυρίζονται ότι το άσπρο κρέας είναι καλό σημάδι, ενώ το κόκκινο είναι κακό σημάδι για τα παιδιά εκείνου που το ονειρεύεται. 

ΚΡΕΒΑΤΙ 

Αν δεις κρεβάτι καλοστρωμένο, δείχνει οικογενειακή ευτυχία και τιμές για σένα, ενώ αν είναι κακοστρωμένο ή με παλιά σκεπάσματα, να περιμένεις φτώχεια και ερωτική εγκατάλειψη. Αν δεις ότι είσαι ξαπλωμένος σε κρεβάτι, κάποια ασθένεια θα παρουσιαστεί, αν όμως κοιμάσαι, θα νιώσεις ανακούφιση. Αν στρώνεις το κρεβάτι σου, θα τακτοποιήσεις μια υπόθεσή σου, αν το ξεστρώνεις, θα έχεις δυσκολίες. Αν είσαι σε γάμο και δεις ότι κοιμάσαι σε μονό κρεβάτι, θα έχεις συζυγικά προβλήματα. Αν αγοράζεις κρεβάτι, θα πάρεις μια απόφαση που θα σου βγει σε καλό. Αν το κρεβάτι σου καίγεται, θα χάσεις το σύντροφό σου ή κάποιες από τις ανέσεις σου. Αν είσαι πάνω σε ξένο κρεβάτι και είσαι παντρεμένος/η, θα χωρίσεις με το ταίρι σου. 

ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑ 

Αν ονειρευτείς μια πολυτελή και αρωματισμένη κρεβατοκάμαρα, θα έχεις μια ασυνήθιστη αλλαγή στον τρόπο ζωής σου. Αν βρίσκεσαι σε μια τέτοια κρεβατοκάμαρα με πρόσωπο του αντίθετου φύλου, είναι προειδοποίηση γι αν’ αποφύγεις επιπόλαιες φιλίες ή ερωτοτροπίες με παντρεμένα πρόσωπα. 

ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ 

Αν τρως ωμά κρεμμύδια, θα έχεις καλή υγεία. Αν τα δεις μόνο, θα περάσεις μικροστενοχώρια. Αν τα καθαρίζεις, θα πικραθείς από παλιές ιστορίες. Αν τα καθαρίζει άλλος, θα σε στενοχωρήσει αυτός. Αν ένας ανύπαντρος δει μια κοπέλα να καθαρίζει κρεμμύδια, θα παντρευτεί κάποια με την οποία θα περάσει άσχημη ζωή. Αν φυτεύεις κρεμμύδια, θα περάσεις στενοχώρια για την οποία θα φταις εσύ. Αν τα ξεριζώνεις, θα πληροφορηθείς κάτι πολύ δυσάρεστο. 

ΚΡΙΑΡΙ 

Το κριάρι στο όνειρο σημαίνει δύναμη, ανωτερότητα και ερωτικές επιτυχίες, ιδιαίτερα αν δεις ότι είσαι πάνω στη ράχη του. Αν όμως δεις να σε κουτουλάει, θα υποβιβαστείς από τους προϊσταμένους σου. Αν παλεύεις μαζί του και το νικάς ή το κρατάς από τα κέρατα, σημαίνει ότι θα εξουδετερώσεις έναν αντίπαλο. Αν σε νικάει αυτό, θα υπερισχύσουν οι εχθροί σου. Αν δεις να γεννιέται κριάρι, είναι το καλύτερο σημάδι. Αν σφάζεις κριάρι, θα υπερισχύσεις στις αντιπαραθέσεις με τους εχθρούς σου. 

ΚΡΙΘΑΡΙ 

Αν δεις αγρό σπαρμένο κριθάρι, δηλώνει ευημερία. Αν θερίζεις κριθάρι, θα δρέψεις τα οφέλη από τους κόπους σου. Αν το αλέθεις, θα έχεις μια ερωτική περιπέτεια. Αν τρως κριθάρι ή κριθαρένιο ψωμί, θα έχεις καλή υγεία, αλλά και οικονομικά προβλήματα. 

ΚΡΙΝΟΣ 

Αν δεις κρίνους στον ύπνο σου, στη σχέση σου υπάρχει πίστη και αγνές προθέσεις. Αν είσαι άντρας και μυρίζεις κρίνο, θα συνάψεις ερωτική σχέση με μια έντιμη γυναίκα. Αν δεις άγαμη γυναίκα να κρατάει ή να μυρίζει κρίνο, θα θελήσεις να την παντρευτείς για την αγνότητα που εκπέμπει. Αν μια παντρεμένη ονειρευτεί κρίνο, σημαίνει ότι θα κάνει αγόρι. 

ΚΡΙΝΟΣ 

Αν δεις κρίνο, ένα όμορφο πρόσωπο θα σε αγαπήσει με αγνό έρωτα. Αν σου προσφέρουν κρίνο, θα πάρεις καλές ειδήσεις. Αν προσφέρεις εσύ, δείχνει αγάπη και ευτυχία. 

ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΣ 

Αν ονειρευτείς κροκόδειλο, το ταίρι σου σε κοροϊδεύει με πολύ άσχημο τρόπο. Αν σε δαγκώνει κροκόδειλος, θα σε βλάψουν με ύπουλο τρόπο. Αν σκοτώνεις κροκόδειλο, θα εξοντώσεις έναν εχθρό σου, πριν προλάβει να σε βλάψει. 

ΚΡΟΤΟΣ 

Αν ακούσεις μεγάλο κρότο, θα ακούσεις δυσάρεστα νέα ίσως και για απώλεια ενός συγγενή σου. Αν εσύ δημιουργείς κρότους πολλά εμπόδια θα παρουσιαστούν στις δουλειές σου. Αν ακούς κρότους, που δεν ξέρεις από πού έρχονται, θα ακούσεις ψευδείς ειδήσεις. (Βλέπε επίσης ΚΑΜΠΑΝΑ) 

ΚΡΥΒΩ 

Αν κρύβεις ένα αντικείμενο για να το προστατεύσεις, θα πρέπει να προσέξεις πολύ για να μην μαθευτούν τα μυστικά σου. Αν δεις ότι κρύβεις κάτι πολύτιμο ή ένα θησαυρό, θα ανακαλυφθούν οι απάτες σου. Αν κρύβεις ένα έντιμο πρόσωπο, θα του δώσεις τη βοήθειά σου. Αν κρύβεις όμως έναν ανέντιμο, απατεώνα, προδότη, εγκληματία ή κατάσκοπο, θα έχεις μπλεξίματα και κίνδυνο να εξευτελιστείς. Αν κρύβεσαι εσύ από κάποιους που σε καταδιώκουν, θα αναγκαστείς να ζητήσεις βοήθεια και θα σου δοθεί. 

ΚΥΔΩΝΙΑ 

Αν δεις δέντρο κυδωνιά με καρπούς, σημαίνει ότι αναλαμβάνεις απίθανα έργα και θα δυσκολευτείς να τα διεκπεραιώσεις. Αν η κυδωνιά δεν έχει καρπούς ή είναι ξερή, κουράζεσαι άδικα και στο τέλος θα έχεις απώλειες. Αν δεις σάπια κυδώνια, ευνοούνται οι αρρωστημένες σχέσεις. Αν τα τρως ωμά, θα έχεις πίκρες κι αν είναι ψημένα, θα χάσεις κάποιο φίλο από λάθος δική σου συμπεριφορά. Αν τρως γλυκό κυδώνι, θα σου κάνουν προξενιό. 

ΚΥΚΝΟΣ 

Αν ονειρευτείς κύκνο, δείχνει μια ερωτική επιτυχία με ευγενές άτομο, εκτός αν ο κύκνος είναι μαύρος ή πεθαμένος, οπότε είναι κακό σημάδι. Αν ακούσεις τη φωνή του κύκνου, θα δεχτείς μια αναπάντεχη ερωτική εξομολόγηση. 

ΚΥΝΗΓΙ 

Αν κυνηγάς πουλιά ή ζώα, κάποια υπόθεσή σου θα αναβληθεί. Αν μαγειρεύεις κυνήγι, θα έχεις αποτυχία σε κάτι που επιχειρείς. Αν δεις ότι τρως κυνήγι, ένα αγαπημένο σου πρόσωπο θα σε απατήσει. 

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ 

Το δέντρο αυτό δηλώνει χωρισμό ή απώλεια δικού σου προσώπου. Αν δεις ότι κοιμάσαι κάτω από κυπαρίσσι, πολλές λύπες σε περιμένουν.