Ε

ΕΓΓΑΣΤΡΙΜΥΘΟΣ 

Αν δεις ότι εσύ είσαι εγγαστρίμυθος και ακούς μια φωνή να βγαίνει από μέσα σου χωρίς να την αναγνωρίζεις, θα μάθεις κάτι απροσδόκητο και πολύ ευχάριστο. 

ΕΓΓΡΑΦΑ 

Αν δεις ότι διαβάζεις έγγραφο, θα έχεις τρεχάματα. Αν κάποιος σου δίνει έγγραφα, υπάρχει κίνδυνος να μείνεις χωρίς εργασία. Αν εσύ το γράφεις, δυσάρεστα γεγονότα προμηνύονται. Αν μια κοπέλα δει ότι διαβάζει έγγραφο, θα μαλώσει με το ταίρι της. 

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΩ 

Αν δεις ότι εγκαταλείπεις την οικογένειά σου, τη γυναίκα σου ή τα παιδιά σου, να περιμένεις καταστροφές. Αν εγκαταλείπεις πράγματα, ζώα ή σπίτι, κίνδυνος ασθένειας καιροφυλακτεί και κακή εξέλιξη στις δουλειές σου. Μερικοί ερμηνεύουν το όνειρο αντίστροφα. Αν δηλαδή εγκαταλείπεις εσύ την οικογένεια, τα παιδιά ή τη δουλειά σου, θα δεθείς περισσότερο μαζί τους, ενώ αν σε εγκαταλείπουν εκείνοι, θα έχεις στενοχώριες. 

ΕΓΚΥΟΣ 

Αν είσαι πράγματι έγκυος και βλέπεις τον εαυτό σου που εγκυμονεί, τότε θα έχεις μεγάλους πόνους. Αν δεν είσαι και δεις ότι είσαι έγκυος, κάποια γεγονότα θα σε ντροπιάσουν και θα σε στενοχωρήσουν. Αν ένας άντρας δει ότι είναι έγκυος, τον περιμένουν μεγάλα βάσανα και προδοσία από τη γυναίκα του. (Βλέπε και ΓΕΝΝΑ) 

ΕΓΧΕΙΡΙΣΗ 

Αν δεις ότι σε χειρουργούν, είναι προμήνυμα ασθένειας, εκτός αν σου αφαιρούν κάτι που σε ενοχλεί, οπότε το όνειρο δείχνει απαλλαγή από μια στενοχώρια. Αν εσύ χειρουργείς κάποιον, θα εμπλακείς για το χατίρι ενός φίλου σε δουλειές που δεν γνωρίζεις καλά, αλλά τελικά δεν θα βγεις χαμένος. 

ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ 

Αν δεις ότι πηγαίνεις ως εθελοντής είτε στο στρατό είτε σε οποιαδήποτε υπηρεσία, σημαίνει ότι αναλαμβάνεις υποχρεώσεις απέναντι σε άλλους, χωρίς να είναι βέβαιο ότι θα μπορέσεις να τις εκπληρώσεις. 

ΕΙΚΟΝΑ 

Αν δεις εικόνα αγίου, θα δεχτείς προστασία, ενώ αν δεις την εικόνα αγαπημένου προσώπου, κάποια άγνωστο πρόσωπο θα σου φέρει μια καλή είδηση. 

 

ΕΚΚΛΗΣΙΑ 

Αν δεις εκκλησία από μακριά, θα έχεις χαρά στο σπίτι σου, ενώ αν μπαίνεις μέσα οι δουλειές σου θα πάνε καλά. Αν βγαίνεις από εκκλησία, θα συμφιλιωθείς με κάποιον που είχατε έχθρα. Αν δεις ότι κοιμάσαι ή ζεις μέσα σε εκκλησία, θα κάνεις κακό σε άλλους για το οποίο θα τιμωρηθείς. Αν δεις ότι μπαίνεις σε άδεια εκκλησία, είναι προμήνυμα απώλειας συγγενούς, ενώ αν μπαίνεις σε ανθοστόλιστο ναό θα νικήσεις σε μια υπόθεσή σου για την οποία πρέπει να ευγνωμονείς το Θεό. Αν είσαι ασθενής και δεις ότι μπαίνεις σε εκκλησία για να παντρευτείς, θα γίνεις καλά. 

ΕΚΛΕΙΨΗ 

Είτε δεις έκλειψη Ηλίου είτε Σελήνης, είναι μήνυμα ασθένειας ή απώλειας αγαπημένου προσώπου. 

ΕΚΡΗΞΗ 

Αν δεις έκρηξη, θα μπλέξεις σε τόσο δυσάρεστες ερωτικές περιπέτειες που θα γίνει κοινωνικό σούσουρο ή ότι θα πάθεις μεγάλη ζημιά στη δουλειά σου. Αν δεις έκρηξη ηφαιστείου, θα αποκαλυφθεί ένα σκάνδαλο. Γενικά η έκρηξη στο όνειρο δείχνει ότι θα ακούσεις ένα συνταρακτικό νέο. (Βλέπε επίσης ΚΡΟΤΟΣ & ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ). 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Αν δεις ότι εκτελούν κάποιον, θα δεχτείς κάποια ηθική προσβολή. Αν εκτελούν εσένα, θα υποστείς καταστροφή και δημόσιο εξευτελισμό. 

ΕΛΑΤΟ 

Μακροζωία και ευτυχισμένη ζωή, δείχνει το έλατο εκτός αν το δεις κομμένο, ξεριζωμένο ή καμένο, οπότε δείχνει καταστροφή ή και θάνατο. 

ΕΛΑΦΙ 

Αν κυνηγάς ελάφι, θα πας σε δίκη ή σε πόλεμο ή θα τσακωθείς με τον καλύτερό σου φίλο για ασήμαντη αφορμή. Οι δεσμευμένοι που βλέπουν ελάφια στον ύπνο τους, θα χαρούν βαθειά και παντοτινή αγάπη που θα κορυφωθεί με το γάμο. Αν είσαι νέος σε ηλικία και δεις ότι σκότωσες ελάφι, θα διακοπεί ο ερωτικός σου δεσμός. Αν δεις ελάφι στο φυσικό του περιβάλλον, θα επιτύχεις σε κάτι που σκοπεύεις να κάνεις. Αν ένας άνδρας δει ελάφι, θα δημιουργήσει σχέση με παντρεμένη. Αν το ελάφι σε κυνηγά ή σε τραυματίσει, το ταίρι σου θα σε απατήσει. Αν δεις τον εαυτό σου σαν ελάφι, θα διαπραχθεί μοιχεία εις βάρος σου. 

ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ 

Αν δεις ότι σου προσφέρουν χρήματα, η κατάστασή σου θα βελτιωθεί και θα έχεις εξασφαλισμένα κέρδη από την επιχείρησή σου. Αν τα δίνεις εσύ, θα καλυτερέψουν τα οικονομικά και οι οικογενειακές σου σχέσεις. Αν όμως αρνείσαι να δώσεις ελεημοσύνη, θα χρειαστεί να υποστείς μια μεγάλη ταλαιπωρία. 

ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ 

Αν δεις απλώς ελέφαντα, σημαίνει ότι κάποιος που έχεις βλάψει έστω και άθελά σου δεν το έχει ξεχάσει και θέλει να σε εκδικηθεί. Αν δεις ότι σε κυνηγάει, θα έχεις κάποιο άσχημο περιστατικό ή συνάντηση και θα κινδυνέψεις. Αν κάθεσαι πάνω σε ελέφαντα, τιμές και δόξες σε περιμένουν και ίσως μακριά από την πατρίδα σου. Αν σε πατάει ή σε σκοτώνει ελέφαντας, κάποιο σίγουρο κακό καιροφυλακτεί. Αν δεις ότι είναι φορτωμένος αγαθά, πλούτη και ευημερία σε περιμένουν. 

ΕΛΙΑ 

Αν δεις ελιά ή ελιές γεμάτες καρπό, σημαίνει ειρήνη, ομόνοια, ευχαρίστηση, ελευθερία, αξιοπρέπεια, ικανοποιημένα πάθη. Τα αντίθετα ισχύουν, αν οι ελιές είναι ξερές ή χωρίς καρπούς. Αν ραβδίζεις ελιές είναι καλό σημάδι, εκτός αν είσαι εργάτης σε ξένες ελιές. Αν οι ελιές είναι πράσινες, οι ελπίδες σου θα ευοδωθούν, ενώ αν είναι μαύρες θα αποτύχεις. Αν τρως ώριμες ελιές, σημαίνει ότι θα γευτείς ασυνήθιστες χαρές, ενώ αν είναι άγουρες και πικρές, θα δοκιμάσεις κάποια ντροπή. 

ΕΜΠΟΔΙΟ 

Αν υπερπηδάς με επιτυχία εμπόδια, θα έχεις ερωτικές επιτυχίες. Αν σε σταματάει κάποιο εμπόδιο, θα έχεις ενοχλήσεις και στενοχώριες. 

ΕΝΑ 

Αν δεις αυτό τον αριθμό, σημαίνει ότι βάζεις καλές βάσεις για μια μεγάλη δουλειά. 

 

ΕΝΝΕΑ 

Ο αριθμός εννέα δηλώνει τη μαχητικότητα, την διαρκή άνοδο, την τελειομανία, την επιτυχία, τη βιασύνη για ολοκλήρωση σχεδίων, τους υψηλούς στόχους, τη φιλοδοξία, το κουράγιο και την αντοχή. 

ΕΝΤΟΜΑ 

Τα έντομα πάντα δείχνουν καυγάδες, έριδες και ενοχλήσεις. Για την έννοια κάθε εντόμου, βλέπε την ανάλογη λέξη. 

ΕΞΑΝΘΗΜΑΤΑ 

Αν δεις ότι το σώμα σου έχει γεμίσει με κοκκινίλες, θα υποστείς οικογενειακές στενοχώριες και λύπες τόσο μεγάλες, που μπορεί και να πέσεις στο κρεβάτι. Τα εξανθήματα στο σώμα ή το πρόσωπό σου, μπορεί επίσης να δηλώνουν αποκάλυψη δικών σου μυστικών ή αποκάλυψη κρυφών ενεργειών που κάνουν άλλοι εναντίον σου. Αν δεις ότι το πρόσωπο που αγαπάς ή ο/η σύζυγός σου έχει βγάλει εξανθήματα, να ξέρεις ότι σου κρύβει κάποιο σημαντικό μυστικό. 

ΕΞΙ 

Ο αριθμός έξι, σημαίνει κάτι που είναι ισχυρό άνω του μετρίου, είναι καθορισμένο και σχετίζεται με το καθήκον. Θεωρείται ότι έχει την αντίθετη έννοια από το εννέα, χωρίς το ένα να ακυρώνει το άλλο. 

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ 

Αν δεις ότι εξομολογείσαι σε ιερέα, κάποιο καλό νέο θα ακούσεις. Αν δέχεσαι την εξομολόγηση κάποιου άλλου, κάποια μικρή στενοχώρια θα περάσεις. Αν στείλεις ερωτική εξομολόγηση σε γράμμα, ο έρωτας που θα ζήσεις θα είναι διαρκής. Αν είναι προφορική, θα ζήσεις έναν περαστικό έρωτα. Αν δεις στον ύπνο σου έναν εξομολογητή ιερέα, τότε το μυστικό που εκμυστηρεύτηκες σε κάποιον, θα το ακούσεις να ψιθυρίζεται και από άλλους. 

ΕΞΩΣΤΗΣ 

Αν δεις ότι βρίσκεσαι σε εξώστη και από κάτω είναι πολύς κόσμος στον οποίο απευθύνεσαι, σημαίνει ότι κινδυνεύεις να γίνεις περίγελως για κάποια πράξη σου. 

ΕΠΙΘΥΜΙΑ 

Αν δεις ότι έχεις ερωτικές επιθυμίες, να είσαι προσεκτικός/ή στην επιλογή συντρόφου που θα κάνεις. Αν έχεις υλικές επιθυμίες, πρέπει να περιορίσεις τα έξοδά σου, διότι θα βιώσεις οικονομική καταστροφή. 

ΕΠΙΠΛΑ 

Αν δεις τα έπιπλά σου σε καλή κατάσταση, σημαίνει οικογενειακές χαρές, ενώ αν είναι σπασμένα, καμένα και σε κακή κατάσταση, δηλώνουν προβλήματα και ασθένειες στο σπίτι σου. Αν δεις ότι αγοράζεις έπιπλα, θα αυξηθεί η περιουσία σου, ενώ αν τα πουλάς σημαίνει το αντίθετο. 

ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ 

Αν επιστρέφεις κάτι που δανείστηκες, θα έχεις απώλεια χρημάτων. Αν επιστρέφεις κάτι που βρήκες, δεν θα τηρήσεις μια υπόσχεσή σου. Αν δεις ότι επιστρέφεις στο σπίτι σου από τη δουλειά, δείχνει στασιμότητα και απραξία. 

ΕΠΤΑ 

Ο αριθμός επτά (7) αντιπροσωπεύει την ισχυρή ατομικότητα, τη φιλανθρωπία, τις ριζικές αλλαγές, την κυριαρχία, την πνευματικότητα, την πρωτοπορία, την απομόνωση, το δίκαιο, την τελειομανία, καθώς και την τάση για έντονα όνειρα και αναγνώριση. 

ΕΡΑΣΤΗΣ 

Αν δεις ερωτικά ζευγάρια στον ύπνο σου, σε περιμένει πίστη και εμπιστοσύνη στις ερωτικές σου υποθέσεις. Αν δεις εραστές να χαϊδεύονται, το αγαπημένο σου πρόσωπο θα σου φερθεί υποκριτικά. Αν είσαι σε γάμο και δεις ξένο πρόσωπο να σε φιλάει, να περιμένεις απιστία από τον άνθρωπό σου. Αν αποκρούεις το ξένο πρόσωπο, χτυπώντας το, τότε ευτυχία και χαρά σε περιμένει. Αν δεις το ταίρι σου να ερωτοτροπεί με άλλον, θα μάθεις σύντομα κάποιο σπουδαίο μυστικό. 

ΕΡΓΑΛΕΙΟ 

Αν δεις ότι κρατάς στα χέρια σου ένα εργαλείο, οποιοδήποτε, δείχνει πρόοδο στις δουλειές σου. 

ΕΡΓΑΣΙΑ 

Αν δεις ότι βρίσκεις, ενώ δεν έχεις εργασία, θα χάσεις και αυτά που έχεις. Αν δεις ότι σε διώχνουν από τη δουλειά σου, μεγάλη επιτυχία σε περιμένει. 

ΕΡΕΥΝΑ 

Αν ερευνάς κάτι που έχεις χάσει, πας γυρεύοντας για φασαρίες. Αν ψάχνεις για δικό σου άνθρωπο, θα τον βρεις σύντομα. Αν κάνεις επιστημονική έρευνα, θα αποκτήσεις φήμη. Αν σου κάνουν σωματική έρευνα, θα ξεκαθαρίσεις μια και καλή το όνομά σου από μια ρετσινιά που σου είχαν κολλήσει. 

ΕΡΗΜΟΣ 

Αν περπατάς στην έρημο μόνος/η, θα βιώσεις την αίσθηση της εγκατάλειψης. Αν περπατάς με συντρόφους, δείχνει ότι έχεις καλούς φίλους που σε στηρίζουν. Αν βλέπεις έρημο από μακριά, θα βιώσεις μια σοβαρή απογοήτευση. Αν δεις καραβάνι στην έρημο, θα αποκτήσεις μεγάλα υλικά κέρδη, αλλά μετά από πολλές δοκιμασίες. 

ΕΡΠΕΤΑ 

Γενικά, όπως και να τα δεις, δείχνουν ζήλια, ψευτιά και προδοσία. Αν δεις ότι κρατάς ένα ερπετό με τα χέρια σου ή το αγκαλιάζεις, θα προδοθείς χωρίς έλεος από αγαπημένο σου πρόσωπο. Αν σε σφίγγει ή τυλίγεται γύρω σου, δείχνει ότι οι εχθροί σου σε έχουν ακινητοποιήσει. 

ΕΡΩΤΑΣ 

Αν κάνεις έρωτα με το ταίρι σου ή με κάποιο όμορφο πρόσωπο, αγάπη και ζεστασιά θα νιώσεις, ενώ με άσχημο, το αντίθετο. Αν δεις ότι κάνεις σεξ με κάποιο άγνωστο άτομο, είναι προειδοποίηση για να μη συνάψεις εύκολα καινούριες γνωριμίες. Αν συνευρίσκεσαι με ζώα ή με υπερήλικα άτομα, θα αρρωστήσεις ή θα εξευτελιστείς στο έπακρο. Αν φλερτάρεις σεξουαλικά με συγγενή, θα έχεις οικογενειακές φασαρίες. Αν ερωτοτροπείς με παιδί πολύ μικρής ηλικίας, οι υποθέσεις σου θα έχουν πολύ διαφορετική έκβαση από την αναμενόμενη. Αν κάνεις έρωτα με δημόσιο πρόσωπο, θα έχεις μεγάλη τύχη στις υποθέσεις σου. Αν ο έρωτας είναι πλατωνικός, υποδηλώνεται απογοήτευση ή προδοσία από το αγαπημένο σου πρόσωπο. Αν κάνεις έρωτα σε δημόσιο χώρο, θα υποστείς από εξευτελισμό έως φυλάκιση. Αν κάνεις σεξ πάνω σε άχυρα ή στάχια, θα έχεις κέρδη, πάνω σε λάσπη προσβολή και σε αγκάθια πόνους και βάσανα. Ο έρωτας πάνω σε πλοίο ή βάρκα δείχνει ευτυχία, ενώ σε αεροπλάνο τιμές που θα κερδίσεις με την καπατσοσύνη σου. 

ΕΣΩΡΟΥΧΑ 

Αν βγάζεις το εσώρουχό σου, θα απαλλαγείς από ερωτικές στενοχώριες. Αν το βάζεις, θα έχεις μπλεξίματα για αρκετό διάστημα. Αν ένας άνδρας, βλέπει γυναικεία εσώρουχα, θα έχει μπλεξίματα εξαιτίας των ερωτικών του παθών. Αν είσαι χωρίς εσώρουχα στο δρόμο ή σε κοινή θέα, σημαίνει ντροπή και εξευτελισμό. Αν κάποιος σου βγάζει τα εσώρουχα με τη βία, θα υποστείς βιασμό, είτε πνευματικό είτε σωματικό. Αν δεις απλωμένα τα εσώρουχά σου έξω, οι γείτονές σου θα βρουν αφορμή να σε κακολογήσουν. Αν σκίζεις τα εσώρουχά σου, θα σου συμβεί κάτι δυσάρεστο εξαιτίας της απερισκεψίας σου. 

ΕΥΓΕΝΕΙΑ 

Αν δεις πρόσωπα που σου φέρονται πολύ ευγενικά, μην τα εμπιστεύεσαι καθόλου, παρά δείξε μεγαλύτερη επιφύλαξη και καχυποψία. Είναι ακόμα καλύτερα να τα απομακρύνεις εντελώς από το περιβάλλον σου. 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ 

Αν δεις ότι διαβάζεις εφημερίδα, ο περίγυρός σου δεν σε σέβεται ιδιαίτερα. Αν δεις ότι δουλεύεις σε εφημερίδα, σημαίνει ότι χάνεις άσκοπα τον καιρό σου σε περιττές δραστηριότητες. Αν καις εφημερίδα, θα ξαλαφρώσεις από κακοπροαίρετες φημολογίες που διαδίδονται για σένα. 

ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ 

Αν δεις ότι είσαι εφοπλιστής, θα μπλέξεις σε περιπέτεια ή υπόθεση που θα σε ζημιώσει οικονομικά.